Sfaturi pentru curățenia de toamnă din casa ta

Pentru ca toamna este anotimpul schimbarilor, iata ca a venit si timpul locuintei tale sa aibe un aer fresh. Deja zilele au devenit mai scurte, noptile mai lungi si mai friguroase, iar acasa este locul unde iti vei petrece de acum inainte mai mult timp. Curatenia de toamna nu trebuie sa reprezinta un stres in plus pentru tine, ci o metoda eficienta prin care ii poti imbunatati aspectul casei tale.

Iata cateva sfaturi utile si la indemana oricui care te vor ajuta sa faci din curatenia de toamna o activitate simpla si iti vor transforma locuinta:

Inainte de toate fa un plan de curatenie. Fiind o curatenie in detaliu este nevoie sa te gandesti de unde incepi, cum ai vrea sa iti organizezi lucrurile, de ce ai nevoie si la ce trebuie sa renunti.

Fii atent la detalii. Incepe curatenia din ultima camera din locuinta, poate chiar camera care nu a fost prea des locuita si incepe sa o cureti de la tavan in jos. Inainte de a te apuca de curatenie, ia cu tine toate ustensile de care crezi ca ai nevoie, in acest fel nu vei fi nevoit sa mergi dintr-o camera in alta. Atentia la detalii atunci cand vine vorba de curatenie consta in aspirarea corecta a prafului.

Daca pe timpul verii ai avut mai mult timp geamul deschis, este cel mai posibil sa ai urme de praf si pe sifonier sau corpurile de mobilier mai inalte, deci trebuie sa stergi si de acolo. Aspira corect covoarele pe ambele parti sau du-le la o curatatorie, iar dupa ce ai facut asta, improspateaza-l cu o solutie pe care o poti face simplu acasa din doua linguri de otet si un litru de apa. Aceasta solutie te va ajuta atat la improspatarea materialului din care este facut covorul, cat si la adunarea resturilor care ar mai fi putut ramas.

Ai grija la parchet. In functie de materialul din care este facut, parchetul tau are nevoie de ingrijire corespunzatoare. Nu il sterge cu prea multa apa, ci sterge-l cu o carpa uscata, iar apoi foloseste o solutie speciala pentru tipul de lemn.

Hainele din sifonier au si ele nevoie de o reimprospatare. Pe langa faptul ca este nevoie sa iti schimbi garderoba si sa inlocuiesti hainele subtiri de vara cu cele mai groase de toamna-iarna, inainte de a face asta ai grija sa stergi si fiecare raft din sifonier. Lasa sa se aeriseasca si pe viitor poti pune diferite plicuri cu arome inauntru pentru a pastra un aer fresh.

Nu uita nici sa cureti de praf caloriferele din casa.Sterge-le de sus pana jos, pe partea din interior, acolo unde se depune cel mai mult praful.

Bucatarie curata in fiecare zi. Stim ca bucataria si aparatele electrocasnice trebuie sa fie intotdeauna curate, dar curatenia de toamna este mai aparte. Acum este momentul sa cureti cu atentie cuptorul, aragazul, aparatele electrocasnice precum cuptor cu microunde, prajitor de paine, hota, masina de spalat vase, frigider si altele.

Fa curat in dulapurile de bucatarie, renunta la alimentele sau sticlele mai vechi pe care nu le mai folosesti. Curata frigiderul in totalitate. Renunta la vechile borcane de dulceata sau alte alimente pe care le-ai tot pastrat pana acum si nu te-ai indurat sa le arunci, acum este momentul. Sterge fiecare raft si pastreaza-ti doar alimentele proaspete.

Curata perdelele, sterge praful, sterge podeaua, iar pentru o reimprospatare totala a aerului poti zugravi intreaga incapere.

Baia trebuie curata cu grija.  Chiar daca baia este periodic igienizata intotdeauna va mai fi nevoie. Fiecare obiect sanitar are nevoie de o curatare corespunzatoare. Foloseste intotdeauna solutii de curatare speciale pentru materialul pe care il cureti, respectiv cada sau cabina de dus, chiuveta, vas de toaleta si alte accesorii.

Curata si masina de spalat odata cu restul obiectelor sanitare. Depunerile de calcar pot fi principalul inamic al masinii tale de spalat si tocmai din acest motiv este indicat sa o cureti periodic.

Nu uita sa cureti asternuturile pentru pat, perdelele, draperiile, usile, ferestrele, oglinzile, saltelele pentru pat si restul accesoriilor pe care le ai in casa. Atentia la detalii presupune sa igienizezi fiecare colt din casa. De asemenea, cu ocazia asta, daca tot ai trecut prin toate lucrurile din casa, e timpul sa renunti si la lucrurile nefolositoare care de-a lungul timpului doar ti-au ocupat spatiul.

Strange toate obiectele de care nu mai ai nevoie si depoziteaza-le intr-un loc unde nu te pot incurca sau renunta la ele definitiv daca nu iti mai folosesc niciodata. Cu cat este mai mult spatiu, cu atat casa ta va arata mult mai curata si aerisita.

Sursa: spatiulconstruit.ro